Lokale economie ondersteunen

Uit de resultaten van de Corona Impact Monitor kwam duidelijk naar voren dat vele Genkenaren (45%) de lokale economie (horeca, kleinhandel en lokale bedrijven) willen ondersteunen. Naast een vrijstelling van belastingen (o.a. verblijfstaks, belasting op commerciële ruimtes/economische bedrijvigheid, standgeld markt), een soepeler  parkeerregime voor aanbieders van delivery en een Veilig shoppen campagne werden er nog verschillende acties door de stad Genk genomen:

Eet en Shop in je kot

De stad Genk lanceerde de online platformen Eet in je Kot en Shop in je Kot. 'Eetinjekot.be' bundelt meer dan 120 Genkse horecazaken die afhaalgerechten aanbieden, terwijl Shop in je Kot. Om het nog makkelijker te maken, zijn er nu pick-up points in Genk-centrum. Daar kan je snel en gemakkelijk je bestelling afhalen.
 
De pick-up points vind je op volgende locaties in het centrum:
  • Fruitmarkt: 3 plaatsen
  • Europalaan, ter hoogte van de Roots Bar: 2 plaatsen
  • Europalaan, ter hoogte van La Botte: 2 plaatsen
  • Dieplaan: 2 plaatsen
  • Molenstraat, ter hoogte van de Passage: 2 plaatsen

'Doe es Genk'-kaart

Om de Genkenaren en de Genkse handelaars te ondersteunen, ontvingen alle Genkenaren in november 2020 een gepersonaliseerde 'Doe es Genk'-kaart ter waarde van 45 euro. Meer info vind je hier.

'Iedereen terrast'

“Iedereen Terrast” was de verzamelnaam voor bijzondere zomerterrassen in Genk. Bestaande terrassen werden in de kijker gezet, maar ter ondersteuning van de Genkse horeca werden ook bijkomende coronaproof terrassen gecreëerd. Dit laatste gebeurde onder andere in het Molenvijverpark en de Vennestraat.

Heb je nog andere ideeën om de Genkse economie te ondersteunen, post je idee dan hier!